A Waczlaw Felczak Alapítvány támogatásának köszönhetően két izgalmas projektet is meg tudtunk valósítani. 

Pályázó: Symphonia Alapfokú Művészeti Iskola

Projekt neve: Dwa Bratanki

A projekt azonosító száma: 

waclaw-felczak-logo.png

Beszámolónk a projektről:

A Wacław Felczak Alapítvány támogatásának köszönhetően 2021. október 26 és 29 között iskolánk 14 fős csapata négy napot tölthetett el Varsóban. Célunk az volt, hogy testvériskolai kapcsolatok kiépítése érdekében látogassunk meg lengyelországi művészeti iskolákat, ifjú muzsikusaink pedig bemutathassák tehetségüket külföldön. Az utazó hat fiatal zenészt felsőzsolcai és alsózsolcai diákjaiból válogattuk, hogy három tanárukkal együtt vonós kamarazenekart alkossanak. Őket kísérte el az Iskola vezetősége, akik a szakmai kapcsolatépítést tűzték ki fő céljuknak. Vendéglátónk az Arte Fundacja művészeti alapítvány volt.

Koncertet adtunk a varsói Kossuth Lajos Gimnáziumban és a varsói Magyar Nagykövetségen, és még egy varsói, illetve hazafelé egy krakkói városnézésre is jutott idő.

Az iskola vezetősége Miskolc több testvérvárosát is útba ejtette (Ostrava és Katowice), illetve más településeken lévő zeneiskolákkal is igyekezett építeni a kapcsolatokat.

A növendékek az utazás során azt a tanulságot is levonták, hogy az idegennyelv-ismeret aranyat ér!

Köszönjük utazásunkat a támogató Waclaw Felczak Alapítványnak, a vendéglátó Arte Fundacja iskola vezetésének, és mindenkinek, aki részt vett az utazás szervezésében és megvalósításában.

Képeink a projektről:

Pályázó: Symphonia Alapítvány

Projekt neve: Skamander

A projekt azonosító száma: 

Beszámolónk a projektről:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Képeink a projektről: