top of page

Mindenki szívében van egy dallam!

A Symphonia Alapítvány 1 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság által kiírt pályázatán arra, hogy Siklós településen a 2020-2021-es tanévben megvalósítsa a Mindenki szívében van egy dallam programot. Az összeg felét hangszerre, kellékekre, felét pedig a megvalósításra fordítottuk.

 

A projekt tartalmának bemutatása:

 

A programsorozatban legfontosabb célkitűzésünk, a gyerekek figyelmének, készségeinek fejlesztésén túl, a közösségépítés volt, amelyben alapvető az egymás iránti tisztelet, és ahol a kohéziós erő az együtt zenélés öröme és a személyes kapcsolatok mélysége. 

A húsz foglalkozás során a gyerekek közösségben tanultak zenélni, örömüket lelték a zenében. A foglalkozások tartalmának kialakításakor önismereti és segítő beszélgetésekkel egybekötött csoportos és egyéni zenetanítás, zenekarépítés álltak a középpontban.

A program egy közös koncerttel zárult, mely a résztvevő gyerekek számára olyan sikerélményt adott, ami erősítette a tudásvágyukat és fejlesztette az önbecsülésüket.

 

A támogatásból számos értékes hangszert is vásároltunk.

 

A projekt részletes szakmai beszámolóját a linkre kattintva lehet elolvasni:

bm_logo.jpg
tef-logo-400-w.png
bottom of page