top of page

Rákóczi inspirációk - interaktív foglalkozások

Pályázó: SAMI

Projekt neve: Rákóczi inspirációk

A projekt azonosító száma: NKA - 110104/01114 

Elnyert pályázati támogatás összege: 400.000 Ft

A Nemzeti Kulturális Alap Zeneművészeti Kollégiumának jóvoltából a Symphonia Alapfokú Művészeti Iskola 110104/01114 sz. pályázata keretében interaktív zenei foglalkozásokat valósított meg a SAMI miskolci és alsózsolcai telephelyein. 

NKA logo.png
Beszámolónk:

Alsózsolca:

A rendhagyó alkalmon zeneművész tanárok, növendékeik és a Benedek Elek Tagiskola második és harmadik osztályos diákjai vettek részt. Járványügyi intézkedéseket betartva két csoportban 10-10 fő hallgatta és kapcsolódott be interaktívan a Rákóczi fejedelemről szóló előadásba. A gyermekek örömmel, érdeklődve figyelték társaik és tanáraik bemutató műsorát, melyet taps formájában köszöntek meg. A szabadságharc következményeit elszenvedő bujdosók egyik dalát, kurucnótáját a hangverseny végén közösen együtt énekelték a résztvevők megemlékezve, tisztelettel adózva II. Rákóci Ferenc, erdélyi fejedelem nagysága előtt.

Miskolc:

A pályázat keretében nagyon konkrét tantárgyi kapcsolódásokkal tudtunk gazdálkodni. Természetesen egyrészt a történelmi vonatkozások miatt, másrészt azért, mert a megyénkben többek között Szerencs és Sárospatak emblematikus helyszínek a Rákóczi kultuszban. Több tanulónkkal is jártunk már ezekben a városokban. Zeneileg is nagyon érdekes a téma, ugyanis Rákóczi kora konkrétan a magyar zenekari indulók egész jövőjére kihatott. A bemutatott műveket erre a témára fűztük fel. Ezen indulók nagy része ma is gyakran játszott fúvószenekari repertoáranyagok. A koronavírus terjedése miatti intézkedések miatt több kis tantermi és folyosói koncertet adtunk.

 

Az előadások összesen kb. 220 nézőt értek el.

Videónk:
Képeink:
bottom of page