Szimfónia zenei tábor

Pályázó: Symphonia Alapívány

Projekt neve: Szimfónia Zenei Tábor

A projekt azonosító száma: NTP-TÁB-20-0138

Elnyert pályázati támogatás összege: 2.100.000 Ft

A program várható befejezése: 2021. 06. 30.

CSFTNM_logo-1.png

A Szimfónia zenei táborban zenekari órákat tartunk a kiválogatott 10-18 éves gyerekeknek. Nagyon fontosnak tartjuk a zenekari felállással, formával való minél hamarabbi ismerkedést, hiszen a jelenleg általánosan alkalmazott zeneoktatási módszer a szólistaképzést favorizálja, azonban a zenészek iránt „nagy tömegben” a zenekaroknál van kereslet. A tábor ennek a (látszólagos) ellentmondásnak a feloldásában segít azáltal, hogy a zenekari muzsikálás műhelytitkaival ismerteti meg a gyerekeket.

Rövid távon azt várjuk, hogy a tábor résztvevői megismerkedjenek a zenekari munka alapjaival, alapvető követelményeivel (pl. többirányú figyelem, alkalmazkodás, pontosság, felkészültség); hogy fejlesszük az ezek eléréséhez szükséges készségeiket és képességeiket; illetve szeretnénk tovább erősíteni a tudatot, hogy a zenekari muzsikálás (a közös zenélés) nagyszerű dolog.

Amennyiben a tábort sikeresnek ítéljük, szeretnénk jógyakorlattá fejleszteni a későbbiekben.

ntp_logo_color.png

A projekt megvalósulását a Nemzeti Tehetség Program és a Miniszterelnökség/Családokért Felelős Tárca Nélküli Miniszter támogatja az „Hazai tematikus, tehetségterületekhez kapcsolódó táborok támogatása” alprogram keretében.