Tehetségígéret-fejlesztés Miskolcon

Pályázó: Symphonia Alapfokú Művészeti Iskola

Projekt neve: Tehetségígéret-fejlesztés Miskolcon

A projekt azonosító száma: NTP-MŰV-20-0203

Elnyert pályázati támogatás összege: 1.500.000 Ft

A program várható befejezése: 2021. 06. 30.

CSFTNM_logo-1.png

A programban 10-16 éves miskolci tehetségígéreteknek tartunk zenekari órákat. Előadó-művészeti szervezetként nagyon fontosnak tartjuk a zenekari felállással, formával való minél hamarabbi ismerkedést, mivel a most általánosan alkalmazott zeneoktatási módszer a szólistaképzésre  koncentrál, azonban a zenészeket „nagy tömegben” a zenekarok keresik. A program ennek a (látszólagos) ellentmondásnak a feloldásában segít azáltal, hogy a zenekari muzsikálás műhelytitkaival ismerteti meg a gyerekeket.

RÖVID TÁVON azt várjuk a projekttől, hogy a kiválasztott diákok elmélyültebb tudást szerezzenek a zenekari muzsikálásról, képesek legyenek közönség előtt szerepelni, tisztában legyenek a zenekari hierarchiával (karmester, szólamvezetők, zenészek helyzete és szerepei), még inkább birtokában legyenek a hangszerük megkövetelte játszási képességeknek.

A TÁRGYIASULT ALKOTÁS 1 db koncert lesz Miskolcon, ahová a diákok szüleit, iskolatársait, illetve a szélesebb közönséget várjuk. Igyekszünk valódi koncerthez méltó körülményeket teremteni. A Nemzeti Filharmonikusok is segítenek bennünket a felkészülésben, külső művészként.

A PROJEKT EREDMÉNYEKÉPPEN megvalósul 1 db 60 órás komplex tehetséggondozó program, 1 digitális modul, 1 db koncert és 1 db kisfilm.

ntp_logo_color.png

A projekt megvalósulását a Nemzeti Tehetség Program és a Miniszterelnökség/Családokért Felelős Tárca Nélküli Miniszter támogatja az „A hazai és a határon túli művészeti tehetséggondozó programok támogatása” alprogram keretében.