Zene, közösség, tehetség Miskolcon 2.

Pályázó: Symphonia Alapítvány

Projekt neve: Zene, közösség, tehetség Miskolcon 2.

A projekt azonosító száma: NTP-MŰV-20-0180

Elnyert pályázati támogatás összege: 1.250.000 Ft

A program várható befejezése: 2021. 06. 30.

CSFTNM_logo-1.png

A programban zenekari órákat tartunk a kiválogatott 10-16 éves miskolci tehetségígéreteknek. Nagyon fontosnak tartjuk a zenekari felállással, formával való minél hamarabbi ismerkedést, hiszen a jelenleg általánosan alkalmazott zeneoktatási módszer a szólistaképzést favorizálja, azonban a zenészek iránt „nagy tömegben” a zenekaroknál van kereslet. A program ennek a (látszólagos) ellentmondásnak a feloldásában segít azáltal, hogy a zenekari muzsikálás műhelytitkaival ismerteti meg a gyerekeket.

Rövid távon azt várjuk a projekttől, hogy a kiválasztott diákok elmélyültebb tudást szerezzenek a zenekari muzsikálásról, képesek legyenek közönség előtt szerepelni, tisztában legyenek a zenekari hierarchiával (karmester, szólamvezetők, zenészek helyzete és szerepei), még inkább birtokában legyenek a hangszerük megkövetelte játszási képességeknek.

A tárgyiasult alkotás 1 db koncert lesz Miskolcon, ahová a diákok szüleit, iskolatársait, illetve a szélesebb közönséget várjuk. Igyekszünk valódi koncerthez méltó körülményeket teremteni. A felkészülésben vendégművészként a Nemzeti Filharmonikusok is segítenek bennünket.

A projekt eredményeképpen megvalósul 1 db 60 órás, tanórán kívüli komplex tehetséggondozó program, 1 digitális program, 1 db koncert és 1 db szakmai tábor.

ntp_logo_color.png

A projekt megvalósulását a Nemzeti Tehetség Program és a Miniszterelnökség/Családokért Felelős Tárca Nélküli Miniszter támogatja az „A hazai és a határon túli művészeti tehetséggondozó programok támogatása” alprogram keretében.