top of page

Kortárs Művészetek Szárnyán

Pályázó: Symphonia Alapítvány

Projekt neve: Kortárs Művészetek Szárnyán

A projekt azonosító száma: NTP-KNI-19-0130

(Nemzeti Tehetség Program)

A Kortárs művészetek szárnyán II. projekt részeként a résztvevő 26 diákkal és 3 pedagógussal a Bánvölgye Élménytábor ban töltöttünk el három napot egy hosszú hétvégén.

A projekt az egyéni tehetségterületek felismerése és gondozása mellett kifejezetten a társas művészeti tevékenységre épült, mind a hangszeres zenei, a mozgás-, illetve a hangképzés/énekfoglalkozások során.

A táborban diákok a projekt alatt megszerzett tudást a gyakorlatban is kipróbálhatták, illetve a program során elsajátított kompetenciáikat fejlesztettük tovább. Milyen kompetenciák voltak ezek? Olyan dolgok, amiknek az elsajátítása nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a mostani világ és a munkaerőpiac követelményeinek, kihívásaink meg tudjanak felelni a fiatalok: szövegértés, értő olvasás, információ feldolgozás stressz alatt; társas kommunikációfejlesztés; verbális és nonverbális kommunikáció közönség előtt; tájékozódási készségek, csoportban való mozgás, közösségi szocializáció.

Társas, szociális, kommunikációs játékok segítségével szórakoztatóan, de mégis hatékonyan töltöttük el az időt, erős közösséget hozva így létre.

A feladatok mellett kirándulásra, kincskeresésre és egyéb szórakozásra is volt lehetőség.

A 3 napos tehetséggondozó szaktábor a "Kortárs Művészetek Szárnyán II.” tehetségfejlesztő program részeként valósult meg 2020. 09. 18-20. között. A programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Tehetség Program támogatta.

ntp_72_rgb logo.jpg
emet_logo_szines_jpeg.jpg
bottom of page