Gyűjtés a SAMIs gyerekeknek!

COVID-19

A településeken, ahol dolgozunk, "békeidőben" is nehézségekkel küzdenek a családok, de most a karantén miatt a legalapvetőbb dolgok hiányoznak. 

A gyerekek egyre éhesebbek, és egyre nő az iskolai lemaradásuk is.

Országszerte 17 településen, 21 telephelyen, 1800 szerény anyagi körülmények között élő gyermeket tanítunk a Symphonia Alapfokú Művészeti Iskolában és a Symphonia Tanodában, így napi kapcsolatban állunk a helyiekkel.

A karantén miatt kétségbeejtő helyzetbe kerültek az amúgy is mindennapos gondokkal küzdő családjaink.

Amellett, hogy nekik a digitális tanulás megvalósíthatatlan, mert nincs internet, nincs számítógép, és az otthonaikban nincs se hely, se támogatás a tanuláshoz, a mindennapos alapvető szükségleteket is egyre nehezebb kielégíteni.

Az a kevés munkalehetőség is megszűnt, ami eddig elérhető volt, egyre kevesebb pénze van a családoknak, és az idő előrehaladtával a helyzet egyre rosszabb.

Se rendes ivóvíz, se ennivaló, se tisztítószer, se gyógyszerek. A gyerekek egyre éhesebbek, és egyre nő az iskolai lemaradásuk is.

Pénzadományaitokból a SAMI telephelyeken élő, szükséget szenvedő iskolás gyermekeknek szeretnénk az otthoni tanuláshoz és a szabadidő hasznos eltöltéséhez megfelelő eszközöket biztosítani, illetve a családoknak tartós élelmiszer csomagokat összeállítani.

  • 1500 Ft-ból egy gyerek eszközcsomagját tudjuk biztosítani (feladatlapok, grafitceruza, színes ceruzák, zsírkréta, füzetek, színezők)

  • 5000 Ft-ból kb. 1 heti tartós élelmiszert tudunk venni egy családnak (krumpli, liszt, cukor, tej, tészta, stb.)

 

Ehhez kérjük a támogatásotokat!

Támogatásaitokat a Symphonia Alapítvány elkülönített bankszámlájára
a CIB Bank Zrt. 10700574-69441417-51500003 számra várjuk “COVID adomany TELEPHELY” megadásával

TELEPHELYEINK: Miskolc (Téglagyár, Egyetem út, Meggyesalja, Gesztenyés út) ; Ónod; Alsózsolca; Felsőzsolca; Edelény; Tornanádaska; Aszaló; Szikszó; Sajókaza; Tiszaroff; Tiszabő; Pécs; Magyarmecske; Bogádmindszent; Egyházasharaszti; Siklós; Budapest (Óbuda, Újpest).

Eddig összegyűlt: 323.288 Ft KÖSZÖNJÜK!

© 2019 SYMPHONIA ALAPÍTVÁNY