top of page

SAMI Fúvószenekar

Pályázó:  Symphonia Alapfokú Művészeti Iskola

Projekt neve:  NKA - Hangfoglaló, SAMI 

A projekt azonosító száma: 779146/00023

Zenekarunkat 2015 tavaszán alapítottuk, az akkor még Európai Uniós forrásból támogatott Szimfónia Program tanulóiból, akik még alig fél éve tanultak hangszeren játszani. A miskolci Nyitott Ajtó Baptista Iskolában működő székhely intézményünkben első sorban a város szegregátumaiból (a „híres” számozott utcákról és Lyukó-völgyből) járnak, többségében mélyszegénységben élő, halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek.


A Szimfónia Program egy szociális és zenei program. A zenekar a Symphonia Alapfokú Művészeti Iskola Miskolc Téglagyár utcai Feladatelllátási helyén működik. A pályázó Symphonia Alapfokú Művészeti Iskola tartja fent a zenekart.
Zenekarunk célja nemcsak a zenei, az egyéni hangszeres játék fejlesztése, hanem a közösségi viselkedés betartása, a zenekar mint közösség építése, ahol a gyerekek megtanulják saját maguk és mások tudását értékelni, büszkének lenni magukra, felnézni azokra, akik jobb hangszeresek, vagy segíteni azokat a társaikat, akiknek a zenélés nehezebben megy. Tehát a zenélést eszközként használjuk arra, hogy új világot mutassunk olyan gyerekeknek, akiknek tényleg nincs gyerekszobájuk.

nka_hangfoglalo_logo_650.png
hangfoglalo_logo.png
bottom of page