SAMI

Symphonia Alapfokú

Művészeti Iskola

A Symphonia Alapítvány által alapított Symphonia Alapfokú Művészeti Iskola egy közösségi zenei program, mely mindennapos zenetanulást biztosít hátrányos helyzetű, főleg Roma származású gyerekeknek és fiataloknak, ezzel idézve elő hosszútávú társadalmi változásokat.
Programunkat a venezuelai El Sistema és a magyar Kodály módszer inspirálta.
IMG_20190928_113421.jpg

Iskolánk 2019-ben országszerte 21 helyszínen, közel 1800 gyerekkel kezdte meg a tanévet, 100 képzett zenetanár segítségével. A gyerekeinknek nem kell tandíjat fizetnie.

Növendékeink gyakran szélsőséges szegénységben élnek, és örökségük csupán a kirekesztettség, a reménytelenség, és gyakran a bűnözés.

Ha esélyt kapnak rá, akkor ezek a gyerekek mozgósítani tudják azon képességeiket, melyek segítségével egy jobb életet tudnak teremteni maguknak. 

4e.JPG
77393614_702950543547439_485578818688804
DSC01445.JPG

Tanulóink nagy részének a pedagógusainkkal való kapcsolat jelenti az egyetlen élő csatornát a többségi társadalom felé. Az intenzív, mentorálás-szerű kapcsolat sokkal többet jelent puszta zenei képzésnél.

Olyan értékek, készségek, szokások elsajátításához segítjük őket hozzá, melyek segítségével mozgósíthatják belső erőforrásaikat, melyek együttműködést és felelősséget tanítanak, javítják a figyelmi készségeiket, az iskolai teljesítményüket és a társas készségeiket is.

Növendékeink réz- és fafúvós, húros és vonós hangszereken tanulnak, és az első tiszta hang után beültetjük őket egy zenekarba.

 

Ezeknek a gyerekeknek, akik az oktatást általában kudarcnak élik meg, a közös zenélés és a gyakori fellépések rendkívüli sikerélményt biztosítanak.

 

A személyre szabott figyelem és a beléjük vetett hit, a koncertek utáni elismerés motivációt, fogódzkodót és a jövőképet ad nekik, reményt és esélyt, hogy a ők, családjaink és közösségeik kitörjenek a szegénység ördögi köréből.